+31 06 54 25 48 71
NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHT


Boeklancering “Painted Wolves, a wild dog’s life” bij Opmeer

(vlnr) Peter Blinston, Boy Opmeer en Nicholas Dyer

Bij Opmeer papier pixels projecten in Den Haag vond onlangs de lancering plaats van het boek ‘Painted Wolves, a wild dog’s life’. “Niet zomaar een koffietafelboek, maar één met een heel bijzonder verhaal”, zegt directeur Boy Opmeer. “Het oversized boek bevat 220 foto’s, die op indrukwekkende wijze het leven in beeld brengen van een van de meest bedreigde diersoorten: de Painted dogs, ook wel painted wolves genoemd. Natuurfotograaf Nicholas Dyer (Nick) heeft het leven van deze dieren zes jaar lang op de voet gevolgd. Tijdens zijn werk kwam hij in contact met Peter Blinston, directeur van de Painted Dog Conservation (PDC). Deze stichting zet zich in voor het door heel Afrika vergroten van het bewustzijn voor het behoud van deze met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde hond. Samen besloten zij om een omvangrijk foto- en verhalenboek te gaan maken en de opbrengst aan de PDC te donoren”.

Boy Opmeer: “Wij zijn al jarenlang sponsor van het Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe. Toen ik drie jaar geleden met Nick zij aan zij zat in Mana Pools National Park in Zimbabwe, was ik zeer onder de indruk van zijn werk en werd het plan gevat om een belangrijke bijdrage te leveren aan het boek ‘Painted Wolfs, a wild dog’s life’. Onlangs werden – onder aanwezigheid van Nick Dyer en Peter Blinston – de eerste gesigneerde limited editions uitgereikt. Dat gebeurde bij ons in Den Haag op de ‘geboorteplaats’ van het boek. Het boek weegt bijna 4 kilogram en telt 312 pagina’s op het formaat 30 x 32 centimeter. De opbrengsten gaan volledig naar de PDC, de stichting die zich inzet voor de bescherming van deze bedreigde diersoort. Met dit prachtige fotoboek over het leven van de Painted Dogs heeft Opmeer als medesponsor weer een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van onze kwetsbare natuur.”

Over Opmeer

Opmeer papier pixels projecten is kennisspecialist voor hoogwaardige communicatie middelen. Met volledige creatie en productie in eigen huis zijn wij de specialist voor resultaatgerichte communicatie. Onze creatieve en digitale mogelijkheden zijn oneindig, maar onze kracht zit ook in print, sign en complexe projecten. Met ons team van 75 specialisten creëren wij een krachtige en blijvende boodschap en staan wij garant voor de juiste timing. Ontdek meer op www.opmeerbv.nl.

Beeld (vrij van rechten) gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto


MEER INFORMATIE


Boy Opmeer, directeur
T +31 70 280 08 15  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.